Egymillióan – Facebook

A demokrácia temetése szabadságvágyunk miatt elmarad!

2011.04.18. 10:16 Egymillióan


Kedves Egymillióan!

A hétvégén sokan és sokféleképpen mutattuk meg, hogy fontos számunkra a szabadság szeretete. Demonstrációk folytak városszerte, melyekből jól látszik, hogy az elmúlt évtizedek kiábrándultsága után képesek vagyunk visszaszerezni a cselekvésbe vetett hitünket.
Nincs ma itt a demokrácia temetésének ideje! Szabadságvágyunk, a demokrácia szeretete erősebb, mint egy egypárti alkotmányt író, hatalmától megrészegült kormány akarata!

Az elmúlt napokban városszerte különböző helyszíneken és időpontokban folyó tüntetések után most össze kell fognunk és egyesült erővel kell nemet mondanunk arra az alkotmányra, amely végképp kettéosztaná az országot! Közösen kell nemet mondanunk, hogy a kormány megértse, nem csak néhányan, de rengetegen vagyunk, akik visszautasítják, hogy egy akarnok hatalom megpróbálja meghatározni az életüket, megcsonkítani a szabadságukat!

Nincsenek illúzióink: ma több mint valószínű, hogy elfogadják az új alaptörvényt, ahogy több mint valószínű, hogy a köztársasági elnöknek szándékában áll majd aláírni.

Itt az idő, hogy minden demokratikus erő, minden demokratikusan gondolkodó ember összefogjon, ezért 2011. április 21-én este 6 órára várunk mindenkit a Sándor-palota előtt tartandó „Ne írja alá, Pali bácsi!” demonstrációra!

http://www.facebook.com/event.php?eid=209589225737717

A bejegyzés trackback címe:

https://egymillioan.blog.hu/api/trackback/id/tr1002835671

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyarország alaptörvénye és a kínai evőpálcika 2011.04.18. 15:15:29

„Az első pálcikát fogja az eredeti módon és a második pálcikát fel és le mozgatva már bármit meg tud fogni.” – Kínai evőpálcika csomagolásán található használati utasításNem tudom, ki hogy van vele, de én néhanapján szoktam azokban a ...

Trackback: Miért rossz az alkotmány, avagy hogyan NE kritizáljuk az Alaptörvényt? 2011.04.18. 13:28:02

Ahogy közeledik húsvét hétfő, egyre többen szidják az alkotmányt, ezerféle érvet felsorakoztatva. Sok jobboldalinak azonban csak annyi jön át, hogy Orbán már megint antidemokrata, és minden, amit csinál, rossz. Ez az állítás sajnos részben jogos: sokan...

Trackback: Narancsos bukta receptje 2011.04.18. 10:46:33

Nem igazán magyar tradicionális recept, mert az inkább hazai gyümölcs alapú lekvárral, vagy gyümölcsízzel készül. A nevét adó narancs Magyarországon nem honos növény, nem igazodik az éghajlati körülményeinkhez. Hiába próbálták többször megtelepíteni, p...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.04.18. 10:48:54

Ha ezt a Tákolmányt elfogadják, akkor valóban összeül az Alkotmányozó nemzetgyűlés és egy valóban Magyar és nem FMPSZ és vatikáni érdekeket képviselő Alkotmányt szövegez. Azt meg meg lehet NÉPSZAVAZTATNI. Akárki, akármit kavar, meg lehet népszavaztatni.

amergin 2011.04.18. 15:31:37

Höhö. Nagyon valószínű, hogy Pali bácsi nem fogja aláírni :) Höhöhö.
süti beállítások módosítása