Egymillióan – Facebook

Sajtóközlemény

2011.04.20. 10:09 Egymillióan


58 egyéni választókerületi képviselő maradt néma az Alaptörvény általános és részletes vitája során. Ez az 58 képviselő 2 millió 610 ezer állampolgárának parlamenti képviseletét lenne hivatott ellátni. A dolgok jelenlegi állása szerint több mint két és félmillió választásra jogosult állampolgárnak, az összes választó mintegy harmadának sem közvetve, sem közvetlenül nem volt esélye arra, hogy beleszóljon a legalapvetőbb jogait szabályozó alaptörvénybe. A kétharmados fülkeforradalom a szó szoros értelmében is csak egy kétharmados alkotmányt tudott összehozni.
Ez elfogadhatatlan.

A március 15-i, és április 15-i, tízezreket megmozgató Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért csoport ezért újra tüntetést szervez, ezúttal 2011. április 21-én este 6-kor a Sándor-palota elé, hogy felkérje a köztársasági elnököt arra, hogy tegye a dolgát. Mind a régi, mind a köztársasági elnöki aláírásra váró új alkotmány egyértelműen kimondja: „Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett”. Az új alkotmány nem fejezi ki a nemzet egységét, és megbontja az államszervezet demokratikus működését biztosító fékek és ellensúlyok rendszerét. Ha a köztársasági elnök aláírja az új alaptörvényt, ő lesz az első, aki meg is sérti azt.

Banánköztársaságnak hívják azt az államformát, ahol az alkotmányt épp azok sértik meg először, akiknek a leginkább tiszteletben kellene tartaniuk. Egy narancs-köztársasággal épp semmi bajunk nem lenne, amíg az köztársaság marad. De egy banánköztársaságból akkor sem kérünk, ha annak nevében - szemben a Magyar Köztársaságéval - szerepel a köztársaság szó.

Mindenkit várunk a Sándor palota elé csütörtök este hatkor, akinek fontos a köztársaság, és fontos, hogy annak vezetői is betartsák a törvényeit.

Milla

A bejegyzés trackback címe:

https://egymillioan.blog.hu/api/trackback/id/tr432841892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sziapo 2011.04.20. 17:05:08

Az ALAP-TÖRVÉNY NEM alkotmány,
legjobban a VAS-SZŰZRE HASONLÍT, 48 lyukkal, és beverhető tüskéikkel:
virtus.hu
Richárd Király tévedése
Probil-Éma - 2011.04.20 12:34

Akkor csak nyomor fokozódott, most Soklyukú alaptörvényt átjárja 48 szeg, sarkallatosan kínoznak?
süti beállítások módosítása