Egymillióan – Facebook

Csatlakozási felhívás

2011.04.07. 13:26 Egymillióan


Magyar civil szervezetek, sziasztok!

Mi, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport március 15-i nagy tüntetésének szervezői úgy látjuk, hogy a készülő egypárti alkotmány ellen, a Magyar Köztársaság védelmében a civileknek szükséges újra az utcára menniük.

2011. április 15-én, pénteken délután 6 órára az Alkotmány utcába hívunk mindenkit, aki olyan alaptörvényt szeretne, amit pártállástól és világnézettől, kortól, származástól, nemtől, szexuális orientációtól és hitbeli elkötelezettségtől függetlenül a Magyar Köztársaság minden állampolgára a magáénak érezhet. A cél az, hogy legyünk ismét nagyon sokan, sőt egyre többen, és adjunk egymásnak erőt és reményt!

Ezúttal azonban nemcsak állampolgárokat hívunk, hanem minden olyan civil szervezetet is, amely egyetért törekvésünkkel.

Arra kérünk Benneteket, hogy szervezetként is csatlakozzatok felhívásunkhoz: mozgósítsátok tagjaitokat, aktivistáitokat, partnerszervezeteiteket, gyertek csoportosan is, szervezetten is! Készítsetek magatok is transzparenseket, matricákat, jelvényeket, szervezzetek akciókat, fogalmazzatok és tegyetek közzé felhívásokat! Posztoljátok ki közösségi oldalakra, küldjétek szét hírlevelekben és emailekben, juttassátok el minél több támogatónak és ismerősnek a jó hírt: a jogállami demokrácia védelmében máris létrejött – és egyre erősebb lesz – a civil összefogás Magyarországon.

Kérjük továbbá, hogy a csatlakozást a szervezet erre illetékes grémiuma vagy vezetője egy a szamizdat2010@gmail.com címre küldött formális nyilatkozatban is erősítse meg. Ezen túl arra is felhívunk Benneteket, hogy fogalmazzátok meg egy-egy tömör mondatban azt a legfontosabb saját követelést, üzenetet vagy szándékot is, amivel a Ti – és éppen a Ti – szervezetetek tud hozzászólni a Köztársaság megvédésének közös nemzeti ügyéhez. Ezeket a mondatokat összegyűjtjük és megtaláljuk a módját annak, hogy miféle csatornákon keresztül hozzuk majd a szélesebb nyilvánosság tudomására.

Mivel fogy az idő, kérjük, mielőbb döntsetek a csatlakozásról és késedelem nélkül értesítsetek bennünket is!

Hamarosan jelentkezünk a részletekkel!

Egymillióan
2011. április 7., Magyar Köztársaság, Európa

A bejegyzés trackback címe:

https://egymillioan.blog.hu/api/trackback/id/tr892807087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása